Rižota z zelenjavo, piščancem in konopljo

By admin 3 leta agoNo Comments
Home  /  Glavne jedi  /  Rižota z zelenjavo, piščancem in konopljo

Sestavine:

• 450 g riža po želji
• 250 g piščančjega fileja, narezanega na kocke
• 1 čebula, sesekljana
• ¾ litra jušne osnove
• 2 žlici olivnega olja
• 1 rdeča paprika, sesekljana
• 1 korenček, nariban
• 100g konzerviranega graha
• 1 strok česna
• 4 žlice konopljinega olja
• ½ skodelice luščenih konopljenih semen

Priprava:

Na olivnem olju prepražimo čebulo, da zlato porumeni, nato dodamo na kocke narezan piščančji file in ga nekoliko popečemo. Dodamo paprika in korenček ter nekoliko dušimo. Ko voda povre, dodamo riž in dobro premešamo, nato zalijemo z jušno osnovo.

Ko večina osnove povre, dodamo grah in drobno sesekljan česen, ter spet premešamo. Ko je jed kuhana jo odstavimo in počakamo, da se nekoliko ohladi in da se okusi povežejo. Tik preden jed serviramo vmešamo konopljina semena in konopljino olje. Okrasimo s parmezanom in svežimi zelišči.

Category:
  Glavne jedi
this post was shared 0 times
 000
About

 admin

  (22 articles)

Leave a Reply

Your email address will not be published.